Culinair met zeezout

Zeezout wordt nog op traditionele wijze gewonnen in Kroatië. De beroemdste zoutpannen zijn te vinden op het eiland Pag en nabij Dubrovnik, bij het plaatsje Ston.

Zoutwinning in Ston

Zoutwinning dateert in Ston nog uit de Romeinse tijd, uit 877. De zoutpannen van Ston zijn de oudste van Europa en de grootste bewaard gebleven in de geschiedenis van de Middellandse Zee.

Zeezout vergeleken met keukenzout

In zeezout zitten vergeleken met gewoon keukenzout een klein beetje meer mineralen. Daarnaast is zeezout grover wat betreft structuur. Je kan met zeezout veel meer beleving geven aan het eten door bijvoorbeeld met een molen grof zout op je gerechten te malen.

Perfecte Kroatische smaken

De zeezout melange in de webshop van Lekker uit Kroatië is 100% natuurlijk. De mix ruikt en smaakt naar de typische kruiden van het Mediterrane landschap: oregano, tijm, salie, rozemarijn en laurier. Andere bijzondere toevoegingen zijn Kroatische wijn en/of citrusvruchten. Echt het proberen waard. 

Ontdek onze zeezout kruidenmixen hier.