Recept Bajadera chocolade bonbons

Chocolade Bajadera bonbons van Kras geven een gevoel van luxe. Serveer de zijdezachte chocolade bonbons bij de koffie of geeft de bonbons als cadeau bij een speciaal moment.

Video: SOS Kitchen

Recept

Ingrediënten:

Voor de laag van chocolade:

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 200 g gemalen walnoten

Voor de nougatlaag:

  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • 200 g gemalen amandelen
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Begin met het maken van het chocolademengsel. Smelt de pure chocolade en boter samen in een kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Roer tot het een glad mengsel wordt en haal het mengsel van het vuur.
  2. Klop de eieren en suiker in een aparte kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg dan het cacaopoeder toe en meng goed.
  3. Giet het gesmolten chocolademengsel in het eimengsel en meng goed. Voeg ten slotte de gemalen walnoten toe en roer tot alles goed door elkaar is.
  4. Bekleed een bakvorm (meestal een vierkante vorm) met bakpapier en giet het chocolademengsel erin. Strijk het glad met een spatel en zet het in de koelkast om op te stijven terwijl je de nougatlaag maakt.
  5. Voor de nougatlaag, doe de suiker en het water in een pan op laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
  6. Breng het suikermengsel aan de kook en kook zonder te roeren ongeveer 10-15 minuten. Test of het mengsel de goede consistentie heeft. Doe een druppel van het mengsel in koud water en kijk of het een zachte balletje vormt.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de gemalen amandelen en vanille-extract erdoor.
  8. Giet de nougatlaag over de chocoladelaag in de bakvorm. Strijk het glad en laat het afkoelen.
  9. Zodra de Bajadera is afgekoeld en stevig is, snijd je het in kleine vierkante of rechthoekige stukjes.
  10. Bewaar de Bajadera in de koelkast totdat je klaar bent om ervan te genieten. Serveer het als een heerlijke zoete traktatie.

Bajadera bonbons

6.85

Luxe chocolade bonbons met hazelnoot & amandel praliné